Pilates
Pilates

Bij Pilates staan houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op het lichaam en geest centraal. Het gehele lichaam wordt bij een les betrokken. Vooral de rompstabiliteit, ook wel ‘core-stability’, is een belangrijk onderdeel van de pilates.

De ‘core’ is een korset van spieren rondom je rug, buik en bekken. Een goede core-stability zorgt voor meer kracht en balans bij alles wat je doet.
Pilates is zeer geschikt voor mensen die kampen met (lage) rug- en heupklachten. Door met pilates core-stability te trainen kunnen deze klachten verbeteren.
Het tempo ligt bij de ‘vloeiende’ oefeningen niet erg hoog, zo worden oefeningen met concentratie, controle en precisie uitgevoerd.

Schrijf je hier in voor een gratis proefles!

 

Naar de lestijden >> 

 

Hennie Graafstra

'Elke week ga ik op woensdagmorgen en donderdagavond naar de Pilates lessen. Op een vriendelijke en professionele manier wordt er les gegeven. Tijdens de les wordt er aandacht besteed aan de ademhalingstechniek en het versterken en stabiliseren van je core. Flapper Fitness is een sportschool waarbij vriendelijkheid en aandacht er voor een ieder is.'