zonnestudio

 

 

Zonnestudio logo Internet

Onbeperkt zonnen voor € 17,50 per maand

- Abonnement minimaal 3 maanden (ook voor niet leden).
- Maximaal 20 minuten per keer.
- Per maand opzegbaar.

 

Ook een zonnekaart is mogelijk.  60 minuten zonnen voor € 27,50 (€25,- voor leden) (tijd zelf in te delen / met zonneadvies).


Zonnestudio bij Flapper Fitness

Flapper Fitness biedt meer dan alleen sportplezier. Naast onze groepslessen beschikken wij ook over een zonnestudio. Zo kunt u, naast heerlijk sporten, ook bij ons terecht voor een professionele bruining.

 

Zonnestudio Safe Sun

Flapper Fitness beschikt over een mooie studio waarin een zonnebank is geïnstalleerd van het merk Hapro. Deze ruimte is uitgevoerd met de Hapro Luxura X7. Dit type zonnebank is van een hoogwaardige kwaliteit, maar net iets anders in de beleving. De Hapro Luxura X7 2e generatie beschikt over een (nog) hoger aantal lampen, waarmee een nog meer egelare tint bereikt wordt.

 

Verantwoord zonnen/ huidtype bepaling

Brengt u een eerste bezoek aan de zonnestudio? Dan vindt er eerst een intake plaats. Bij de intake wordt aan de hand van een vragenlijst uw huidtype vastgesteld. Bij ieder huidtype hoort een ander zonadvies. Door het invullen van de vragenlijst krijgt u een gericht advies, zodat u op een verantwoorde wijze kunt bruinen onder de zonnebanken. Intake/ vragenlijst Zonnestudio voor het gebruik van de zonnebank (klik om te openen). U kunt deze (ingevuld) meenemen naar Flapper Fitness als u gebruik gaat maken van onze zonnebank(en).

 

Goed om te weten

Een bruiner tintje krijgt u niet van één keer zonnen. De pigmentatie in uw huid heeft tijd nodig om op gang te komen. Verbranden hoort daar niet bij! Rekent u daarom altijd op meerdere (korte) zonnebankbezoeken.

 

Smeren is gezond

Bij een goed zonadvies hoort ook zoncosmetica. Wij adviseren bezoekers van onze zonnebanken om zich in te smeren met een presun voor elk bezoek aan de zonnebank. Dit om uw huid voor te bereiden en het pigmentatieproces te stimuleren. Aftersun kan gebruikt worden na het zonnen. Beide producten zijn een goede verzorging voor de huid en houden uw opgedane kleurtje langer vast.

Neem ons advies ter harte, dan krijgt u het mooiste resultaat!

 

Tarieven zonnestudio

De prijzen van de zonnebank zijn per minuut. De prijs wordt daarmee afgestemd op uw zonadvies.

Optie 1.  Eenmalige bezoek.     Zonnebank Hapro Luxura X7 € 0,50 per minuut.

Optie 2.  60 minutenkaart.       60 minutenkaart € 25,00 (leden)
                                                      60 minutenkaart € 27,50 (niet leden)

Optie 3.  Abonnement onbeperkt zonnen  € 17,50 per maand*
                                                    - Minimaal voor 3 maanden.
                                                    - Maximale tijdsduur 20 min p/keer.

Zonnebank jaarkalender

Zonnebank gebruik winter

Geeft u een goed humeur
Bevordert de gezondheid, extra vitamine C

Zonnebank gebruik lente

Fantastisch middel tegen voorjaarsmoeheid.

Helpt de huid zijn eigen bescherming tegen
zonlicht opbouwen. Maakt u klaar voor de vakantiezon
Bruint zonder zomerhitte.

Zonnebank gebruik herfst

Maakt de zomer langer.
Geeft een gezonde en ontspannen uiterlijk.

 

Wist u dat...?

 • Ongeveer 2 tot 4 weken na het laatste zonnebad het natuurlijke vernieuwingsproces van de huid de bovenste huidcellen geleidelijk aan afstoot
 • Na circa 28 dagen de huid zich volledig hernieuwd heeft
 • Door geschikte verzorging met speciale zonnebankcosmetica, de bruine kleur van de huid langer behouden kan worden
 • De binnenkant van uw armen en benen minder goed bruinen, omdat hier minder pigmentvormende cellen zitten
 • Het gelaat ook niet zo goed bruint, vanwege de dikkere hoornlaag, ter bescherming tegen UVB-stralen
 • Zomersproeten en pigmentvlekken bijzonder veel bruiningspigmenten bevatten en daarom veel sneller bruinen dan andere huidpartijen
 • Huidpartijen in contact met het ligvlak minder snel bruinen, doordat er een minder goede doorstroming van het bloed is door de druk op deze plaatsen
 • Zuurstoftekort tot een beperktere kleuring van de melanine pigmenten kan leiden
 • Moderne bezonning verschilt van de natuurlijke zonnestraling door de voor de huid gunstigere verhouding van de UVA en UVB-stralen
 • Uw voordeel: Gecontroleerde en nauwkeurig afgestemde bezonningsdosis voor elk huidtype

 

Gouden regels voor het zonnen

 • Overdrijf niet, bruin verstandig
 • Zon niet vaker dan eens per 2 dagen
 • Neem de voor uw huidtype aanbevolen bruiningstijd in acht
 • Verwijder alle cosmetica van uw huid en doe uw sieraden af
 • Raadpleeg bij medicijngebruik de bijsluiter of ga naar uw huisarts/apotheek
 • Houdt tijdens het bruinen uw ogen gesloten en draag een beschermingsbrilletje
 • Voor en na het zonnen is een goede huidverzorging onontbeerlijk. Zo blijft uw bruine kleur langer behouden
 • Gebruik speciale zonnebankcosmetica, die precies op de specifieke behoefte van een bruine huid afgestemd is

 

Veelgestelde vragen zonnen

Heeft het zin voor te bruinen voor ik op vakantie ga?

Voorbruinen heeft wel degelijk zin. Uw huid dient voorbereidt te worden op de krachtige zon op uw vakantiebestemming en de tijd te krijgen om bescherming op te bouwen. Dit werkt het best op een zonnebank met een langzaam opbouwende kuur, met UVA/ UVB straling, die op natuurlijk zonlicht lijkt.
Heeft het zin voor te bruinen voor ik op vakantie ga?

Kan ik een douche nemen na de zonnebank?

Het gerucht dat een verfrissende douche na de zonnebank ervoor zorgt dat het bruin weer wordt weggewassen, klopt absoluut niet. De bruine tint ontstaat in de huid, niet op de huid. Wat wel kan gebeuren is dat uw huid droog wordt. Het advies is daarom om uw huid 1 uur voor en 1 uur na het zonnen niet te wassen, omdat dan het natuurlijke vetlaagje (wat iedereen op zijn/haar huid heeft) weggehaald wordt. Verzorg uw huid na het zonnen met een douche en een vochtinbrengende creme, dan komt het bruin beter tot zijn recht.

Kan ik met make-up onder de zonnebank?

Nee. Als u make-up gebruikt worden de poriën in uw gezicht gesloten. Het UV-licht van een zonnebank opent deze gesloten poriën weer. Hierdoor neemt de huid niet alleen het licht zelf op, maar ook de allergie veroorzakende bestanddelen van de make-up.

Zijn medicijnen schadelijk tijdens een zonnebank bezoek?

Van een paar medicijnen is bekend dat deze de gevoeligheid van de huid verhogen. Dit is met name het geval bij antibiotica, sulfonamiden, psychofarmaca, kalmerende middelen en diuretica. Ook bruiningsmiddelen, die psorale of cumarine bevatten, zorgen ervoor dat de huid gevoeliger wordt. In twijfelgevallen kunt u het best eerst uw arts of apotheker raadplegen, zodat u zonder risico van de zonnebank kunt genieten.

Kan ik bij mijn zwangerschap gebruik maken van de zonnebank?

Er bestaan veel misverstanden over zonnen tijdens de zwangerschap. De nodige fabels doen hierover de ronde, maar hoe zit het nu echt? In deze informatie leest u dat u zich geen onnodige zorgen hoeft te maken over de foetus, maar wel rekening moet houden met de kans op een zwangerschapsmasker.

Ultraviolette stralen, waar zonlicht voor een deel uit bestaat, kaatsen niet op de huid af, maar dringen een beetje de opperhuid in. Wat ze precies doen en op welke diepte hangt af van de golflengte van de straling. De indringdiepte van de ultraviolette straling is echter zo gering dat de foetus geen enkel risico loopt om hiermee in aanraking te komen.


Zijn er redenen om extra voorzichtig te zijn bij een zwangerschap?

Ja, die is er wel degelijk, maar dan om een heel andere reden. Bij zwangere vrouwen is de hormoonhuishouding vaak sterk veranderend, wat in het algemeen leidt tot een versterking van de huidpigmentatie. Bij sommige vrouwen kunnen zich daardoor onregelmatige pigmentvlekken in het gezicht ontwikkelen. dit wordt ook wel zwangerschapsmasker genoemd.


Wat is verstandig als ik tijdens mijn zwangerschap toch wil zonnen?

Een zwangerschapsmasker kan heel ontsierend zijn en het vervelende is dat deze pigmentvlekken bij sommige vrouwen erg lang (zelfs nog jaren na de bevalling) zichtbaar kunnen zijn. Bij 70% van de vrouwen verdwijnen ze echter binnen een jaar na de bevalling. Alhoewel het niet een bedreiging voor uw gezondheid is, is het wel belangrijk om tijdens uw zwangerschap voorzichtig om te gaan met de zon.