Yin Yoga is een vorm van yoga waarbij de houdingen langer vast worden gehouden. Het richt zich vooral op het versterken en versoepelen van pezen, het bindweefsel en gewrichten. 

Bij Yin Yoga draait het vooral om Yin, ontspannen en in een houding komen. In die houding laat je de zwaartekracht het werk doen en wordt het stugge bindweefsel bereikt. Je bindweefsel speelt een grote rol bij hoe lekker je in je vel zit, zowel letterlijk als figuurlijk. 
Yin Yoga zorgt voor een balans tussen Yin en Yang. De les staat in het teken van loslaten en ontspannen. Je lichaam en geest kunnen hierdoor weer herstellen en opladen en Yin helpt je om lekkerder te kunnen slapen. 


Is Yin Yoga iets voor mij?

Yin Yoga is geschikt voor iedereen, ongeacht geslacht, leeftijd en ervaring. Het gaat bij Yin Yoga niet om presteren, maar om binnen je eigen mogelijkheden je lichaam te bewegen. Je hoeft niet soepel te zijn om aan Yin Yoga mee te doen, het doel van de les is om soepel en ontspannen te worden. Zo leer jij je lichaam kennen en word je bewust van je lichaam. 


Hoe ziet een Yin Yoga les eruit?

Bij Yin Yoga worden de houdingen vooral zittend of liggend uitgevoerd. Dit zijn de ideale posities om de spieren en het bindweefsel te ontspannen. Houdingen worden lang vastgehouden, zo heb jij meer tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen. 

Voordelen Yin Yoga:

  • Zorgt voor een flexibeler en soepeler lichaam. 
  • Laagdrempelig en makkelijk te volgen. 
  • Verbetering van de zelfkennis en mindfullness. 
  • Met Yin Yoga ontspant het strakke bindweefsel. 

>> NAAR DE LESTIJDEN

Zelf een keer een Yin Yoga-les uitproberen? Dat kan! 
Schrijf je nu in voor een gratis proefles!