groepslessen02

 


Bij het beoefenen van Yin Yoga stretch je spieren en ook het bindweefsel, hierdoor komen spanningen en stress los.

Bij Yin Yoga kom je rustig in een houding en worden deze houdingen vervolgens een aantal minuten vastgehouden. Op deze manier wordt het bindweefsel langzaam gerekt en gehydrateerd en blijven de gewrichten soepel. Er wordt ruimte gecreëerd in het bindweefsel en de gewrichten. Je creëert niet alleen ruimte in je lichaam, maar ook in je hoofd en je hart. 

Alles in ons lichaam heeft een laagje bindweefsel. Het bindweefsel ondersteunt, verbindt en beschermt onze organen en geeft ons lichaam structuur. Daarnaast is het goed voor je immuunsysteem, je emotionele gezondheid en helpt het ook om het lichaam soepel te maken.

Tijdens een Yin Yoga les worden de asana’s (houdingen) gemiddeld langer aangehouden dan bij andere Yoga stijlen, dit wordt langzaam opgebouwd. De focus ligt bij Yin Yoga voornamelijk op het stretchen van de spieren.

Wat zijn de meest voorkomende voordelen die mensen ervaren bij het beoefenen van Yin Yoga?
Veel mensen hebben te maken met stress in het dagelijks leven en hebben daarom extra baat bij de voordelen van Yin Yoga. Yin Yoga verhoogt de Yin energie in het lichaam en harmoniseert Yin en Yang.

De meeste Yin Yoga beoefenaars genieten van de rust die ze ervaren tijdens een Yin Yoga les. Doordat de poses langere tijden aangehouden worden krijgen ze de kans om op hun eigen tempo in de houding te komen. Hierdoor kunnen ze hun lichaam beter aanvoelen en observeren tijdens de oefening. 


In deze drukkte tijden zijn mensen op zoek naar nieuwe uitdagingen, naar zichzelf, een uitstapje om uit de stress te stappen.

De Chinese bewegingsleer Chi Neng Qigong is uitermate effectief voor het versterken van zowel lichaam als geest. De eenvoudige en sierlijke oefeningen stimuleren de doorstroom van energie (Qi) en maken je lichaam ontspannen en krachtig. De fysieke bewegingen zijn eenvoudig te leren. Resultaat: je vitaliteit neemt toe en je gezondheid ook.

Enkele reacties van deelnemers:

“Qigong betekent ontspanning, tijd voor jezelf, energie echt voelen = Mooi!”

“Het is een ontspannende inspanning, bewegende meditatie die je doet beseffen dat alles eenheid is.”

“Ik vind het leuk en het werkt ontspannend. Ik doe het om meer balans te krijgen tussen lichaam en geest. Ik ben altijd heel druk in mijn hoofd en ik hoop dat dit door deze lessen beter wordt.”

“Qigong leert mij energie te vergaren uit de natuur om me heen. En ik breng mijn hart thuis.”

“Het houdt me lekker soepel en het geeft me ruimte zowel lichamelijk als geestelijk.”

“Iedere keer ervaar ik meer en meer. Ik vind het zeer de moeite waard, raad wel aan om even door te zetten. Kevin’s begeleiding is erg prettig.”

 

Onze Chi Neng Qigong instructeur is Kevin Sliva. Kevin is sinds 2010 gecertificeerd level 1 Chi Neng Qigong instructeur (Chi Neng Instituut Nederland). Tevens is Kevin sinds 2008 gediplomeerd Zen Shiatsu therapeut.


Bij Pilates is ‘balans’ een belangrijk begrip. Balans in de oefeningen, maar ook balans in lichaam en geest.

De oefeningen tijdens de Pilates lessen zorgen ervoor dat het lichaam in evenwicht komt en de wervelkolom wordt ondersteund.

Pilates zorgt dus ook voor een sterkere core. Het tempo ligt bij de ‘vloeiende’ oefeningen niet erg hoog, maar concentratie is daardoor niet minder belangrijk! Je moet je hoofd erbij houden om je lichaam te beheersen. Alle oefeningen voer je uit op een matje. Ze zorgen voor lange, sterke spieren. Door Pilatesoefeningen verbeter je jouw kracht, stabiliteit en balans.


Dru Yoga is een van de vele vormen van yoga, die zijn oorsprong vindt in India. Deze vorm gaat uit van zachte, vloeiende bewegingen en een gecontroleerde ademhaling.

Het is daardoor sierlijk om te zien, maar ook een krachtige manier om stress te verminderen en je lichaam soepel en fit te houden. Het bevordert je innerlijke stabiliteit en rust, activeert de energiestroom in jezelf, ruimt innerlijke blokkades op,
maakt je geest rustig en geeft meer levenslust. Tevens verhoogt het je weerstand en brengt je lichaam en geest in balans.

Dru Yoga is er voor jong en oud; je eigen grenzen zijn het uitgangspunt.

Wat heb je nodig? Makkelijk zittende kleding, sokken en een dekentje/slaapzak om je warm te houden tijdens de ontspanning.

Onze Dru yoga lerares is Shobha Cleveringa. Zij heeft haar driejarige opleiding gevolgd bij de "Life Foundation" in Wales en behaalde haar diploma in het jaar 2000. Tevens heeft zij cursussen in meditatie, tarot en massage gedaan. Zij is ook reiki-healer.

Zij heeft een aantal jaren yogales gegeven in Brabant, waar zij toen woonde. Door haar vele reizen naar India, waar ze een grote affiniteit mee heeft, is ze vertrouwd met de indiase filosofie en yoga traditie. Sinds een aantal jaren woont zij in Appelscha en hoopt ook hier de mensen enthousiast te maken voor Dru Yoga.

Lestijden: 
Dinsdag   10:00 - 11:00      18:30 - 19:30 


Power Yoga is een training waarmee je werkt aan je lichaam en geest. Fitheid is veel meer dan fysiek sterk zijn, ook je geest moet in conditie zijn.

De oorsprong van Yoga ligt in het Verre Oosten waar veel mensen Yoga en Tai Chi beoefenen. Deze oude culturen leven naar het begrip balans. Hoe vind je de juiste verhouding tussen inspanning en ontspanning? Power Yoga biedt de oplossing.

Is Power Yoga iets voor mij?
Power Yoga is geschikt voor een brede doelgroep ongeacht leeftijd, niveau en geslacht. Wanneer je gezond bent, helpt Power Yoga je om fit te worden. Als jij op zoek bent naar balans in je leven, dan helpt Power Yoga je daar zeker bij. Power Yoga is niet "zweverig", maar meer voor de mensen die met beide benen op de grond willen staan.

Hoe ziet een Power Yoga les eruit?
De stem van de coach en de klanken van de muziek nemen je mee, even weg van de drukte. Ontspanning en inspanning wisselen elkaar af. De yogaoefeningen hebben als doel de spieren sterker en langer te maken, maar geven je toch een ontspannen gevoel. Je focus ligt op het goed uitvoeren van die ene oefening, totdat je deze onder controle hebt. Je verlaat de les met een leeg hoofd, een gezond lichaam en nieuwe energie.