fitness02

 

Kids Fit


Het is alom bekend; steeds minder kinderen bewegen voldoende. Computer en TV hebben de plaats van buiten spelen en bewegen ingenomen! Het is belangrijk dat zij toch bewegen, daar sommige kinderen steeds zwaarder worden.

Tijd voor actie dus! Met plezier bewegen is de basis, hoe meer bewegen, hoe beter! Bovendien is bewegen goed voor de motoriek en het bevordert de sociale vaardigheden.

Ook voor kinderen heeft Flapper Fitness een speciaal aanbod: Kids Fitt. De trainingen zijn in onze gym van 83 m3,
maar ook de cardiozaal beneden wordt gebruikt.

De trainingen zijn in groepsverband en de kinderen worden begeleid door Yvo & Marjan Flapper, Stefan van Bolhuis en Ester van der Hurk

Waarom een aangepaste training?

Voor de lichamelijke ontwikkeling van de jeugd is het belangrijk dat de kinderen niet een overmatige krachttraining krijgen,
omdat kinderen op deze leeftijd nog niet volledig uitgegroeid zijn. De focus ligt op balans, coördinatie en core-stability* training. Het trainen van de motoriek!

*Core-stability betekent het trainen van de buik- en rug-spieren voor een goede houding en stabiliteit.

Daarnaast werken we in deze groepsvorm ook aan de weerbaarheid en assertiviteit. Opkomen voor jezelf en je eigen grenzen verkennen en verleggen.

KIDS CHALLENGE is de formule voor de oudere jongeren in de leeftijd van 12 tot 15 jaar; het vervolg. UITDAGEN (challenge) is hierbij het woord. Op ieders eigen maar ook op groepsniveau.

Kortom: Op speciale tijden kan de jeugd samen trainen. Ze motiveren elkaar, maar het is ook nog gezellig omdat de nadruk op afwisseling en "fun" ligt.

Lestijden: 
Woensdag    17:00 - 18:00 
Vrijdag
         17:00 - 18:00