groepslessen01

 


T.R.X. is de afkorting voor Total Body Resistance Suspension Exercise, oftewel een training voor het gehele lichaam.

Er wordt gewerkt met zwaartekracht en lichaamsweerstand door te hangen is een 'spanband' met grepen. Kracht, flexibiliteit, balans en core stabiliteit worden tegelijk getraind.
Naast de TRX maken wij ook gebruik van de 4D Pro, dit is een geavanceerde TRX met elastieken afkomstig uit Duitsland. Dit zorgt voor een grote 'fun' factor, maar ook voor een andere belasting op onze spieren.

Hoe zwaar de oefening wordt bepaalt u zelf door simpelweg uw lichaamspositie aan te passen. Hierdoor voegt u meer or minder weerstand toe en heeft u zelf de controle over hoe hoog u de lat legt met elke oefening. Er is dus geen excuus om de oefening niet af te maken. De oefeningen komen overeen met het natuurlijk bewegingspatroon en stimuleren daardoor een verbetering van de houding en het bewegingspatroon in het dagelijks leven.

Suspension Training is voor een zeer brede doelgroep geschikt en biedt een effectief trainingsprogramma dat op elk gewenst fitnessniveau kan worden toegepast. Met talloze functionele oefeningen zijn de mogelijkheden oneindig.

Het onstaan van de TRX
Op een vliegdekschip verblijft wel zo'n 500 man personeel. Deze crew moet fit zijn en blijven. De sportschool aan boord is wat te klein voor al deze mensen. Gelukkig zijn er benedendeks balken en spanbanden om wat mee te doen! Door middel van een hangpunt en grepen werden diverse oefeningen bedacht en de TRX was geboren. Inmiddels maken de nederlanse strijdkrachten ook gebruik van de TRX.

De TRX Suspension Trainer:

  1. Zorgt voor een snelle en effectieve total-body work-out
  2. Helpt een rock-solid core op te bouwen
  3. Verhoogd spieruithoudingsvermogen
  4. Is nuttig voor mensen van alle trainings niveau‘s (van topsporters tot senioren)
  5. Kan overal gebruikt worden (sportschool, thuis, hotel of buiten)

Kortom, kom gewoon proberen! 

Lestijden:
Woensdag   19:00 - 20:00 
Vrijdag           8:45 - 9:45