Vinyasa Yoga is een dynamische vorm van yoga. Het staat ook wel bekend als; Flow Yoga. Een flow van bepaalde houdingen en bewegingen op geleide van de ademhaling. 

Deze yoga stijl stamt af van de Ashtanga Vinyasa Yoga. De benaming komt vanuit het Sanskriet en betekent; 'op een speciale manier (vi), 'plaatsen' (nyasa). De houdingen vanuit de Zonnegroet vormen de basis van Vinyasa Yoga, deze worden opeenvolgend achter elkaar herhaald. Daarna volgen losse asana's, om variatie binnen de flow toe te kunnen passen. 

Bij de Vinyasa Yoga wordt er sneller overgegaan van de ene houding naar de andere houding. Omdat je houdingen en series op een snellere manier uitvoert, gaat je hartslag meer omhoog. Je synchroniseert je bewegingen met iederen in-en uitademing. Je ademt in bij de opwaartse bewegingen die het lichaam openen en ademt uit bij draaiende bewegingen en vooroverbuigingen, waardoor je nog dieper in de houding raakt. 

Is Vinyasa Yoga iets voor mij?

Vinyasa Yoga is geschikt voor iedereen, ongeacht geslacht, leeftijd en ervaring. Het gaat bij Yoga niet om presteren, maar om binnen je eigen mogelijkheden je lichaam te bewegen. Yoga is de ideale les om je te (leren) ontspannen en de balans te vinden tussen inspanning en ontspanning. Leer je lichaam kennen en word je bewust van je lichaam.

Voordelen Vinyasa Yoga:

  • Vinyasa yoga is goed voor zowel je cardiovasculaire als je lymfatische systeem. Tijdens een les werk je aan je uithoudingsvermogen en warmt je lichaam op. Dit zorgt voor een betere doorbloeding en heeft een zuiverende werking. 
  • Een versterking van je spieren, doordat je werkt met je eigen lichaamsgewicht. 
  • Meer flexibiliteit en mobiliteit in je gehele lichaam. 
  • Vermindering van stress. 


>> NAAR DE LESTIJDEN

 

Zelf een keer een Vinyasa Yoga les uitproberen? Dat kan! 
Schrijf je nu in voor een gratis proefles!