groepslessen01

 


De doelgroep dit zich geen senior voelt, maar eigenlijk tien jaar jonger (TJJ). Geschikt voor 55 of 65 plussers!

Deze groep werkt met een gevarieerd programma waarbij getraind wordt in verschillende zalen en uitvoeringen.

Waarom slaat deze formule zo aan?
Onze deelnemers werken op plezierige wijza aan het uithoudingsvermogen binnen een uitgebalanceerd programma dat is bedacht
door eigenaar/trainer Yvo Flapper en Boukje Hoeksma.

De doelstelling voor de TJJ is gebaseerd op hun visie:
"Iedere deelnemer moet mee kunnen doen op zijn/haar eigen niveau (naar eigen kunnen), zijn/haar fitheid vast kunnen houden, dan wel fitter worden". Hierbij spelen muziek, gezelligheid, creativieit, veiligheid, uitdaging, groepselementen en sfeer een zeer belangrijke rol.

Korte uitleg van de les:
We starten in de spinningzaal, waarbij we beginnen met de warming up. Daarna volgen verschillende muziekstukken om het uithoudingsvermogen te verbeteren of in stand te houden. In het tweede gedeelte neemt de trainer iedereen mee naar de achterzaal (Gym). Hier liggen of hangen een 5 tot 8 tal oefeningen klaar voor een circuittraining.

Het gebruik van diverse materialen en het aanbieden van aangepaste alternatieven en/of variaties spreekt iedereen aan. Deelnemers met bepaalde beperkingen worden geholpen door de instructeur, zodat eenieder zich prettig kan voelen en kan meedoen. Deze doelgroep voelt zich nog geen senior, maar Tien Jaar Jonger (TJJ) en wil daar aan werken.

Dit zijn de elementen die dit trainingsprogramma tot een succes maken:

  • Veilig en effectief trainen onder begeleiding
  • Samen trainen wat motiverend werkt
  • Complete en zeer gevarieerde lichaamstraining
  • Muziek die zorgt voor inspiratie, motivatie en fun
  • Iedere maand nieuwe opzet, eerst met eenvoud, low-impact, later pittiger
  • Materiaalgebruik dat zorgt voor afwisseling
  • Het programma wordt elke twee maanden vernieuwd
  • Een goede en enthousiaste coach, die zich elke drie maanden laat bijscholen met als doel je te blijven inspireren tot het werken aan je algemene fitheid.

Wat dien ik mee te nemen?
De materialen waarmee gewerkt wordt (Bosu bal, step mat, eventueel gewichtjes), zijn aanwezig in de sportclub. Er is geen speciale kleding vereist. Zorg dat je comfortabele (sport)kleding draagt en binnenschoenen die een goede stabiliteit geven. Verder zijn een gulle glimlach, een goed humeur en humor meer dan welkom.

Wanneer zie ik resultaat?
Na ongeveer 3 TJJ lessen zul je merken dat je de verschillende oefeningen en bewegingspatronen makkelijker oppakt. Doordat het programma 1 maand hetzelfde is, krijg je voldoende gelegenheid om alles onder de knie te krijgen, waardoor de intensiteit van je training vanzelf toeneemt. Met de toename van de intensiteit, neemt automatisch ook je lichamelijke fitheid toe. Je hebt door de plezierige manier van werken nauwelijks in de gaten dat je daadwerkelijk aan je gezondheid werkt. Je zult jezelf al spoedig niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk fitter gaan voelen.

Voor wie is TJJ?
TJJ voor iedereen (boven de 50) die op een plezierige en gevarieerde wijze wil werken aan zijn of haar fitheid. Bovendien is het een ideale les om kennis te maken met bewegen op muziek. TJJ is namelijk een vorm van trainen op geweldige muziek in combinatie met een heleboel fun, waardoor iedere les weer uitnodigt om gemotiveerd aan de slag te gaan. Shape elementen, oefeningen voor balans en flexibiliteit en eenvoudige low-impact bewegingspatronen zorgen voor de nodige afwisseling, waardoor de les nooit gaat vervelen. Vanwege het laagdrempelige karakter en het hoge fun gehalte maakt het niet uit of je oud, beginnende sporter, atleet, man of vrouw bent, iedereen kan meedoen.

Dien ik fit te zijn?
TJJ is voor iedereen toegankelijk, ongeacht het conditieniveau. Je hoeft niet fit te zijn om te beginnen, wel mobiel. TJJ is juist een ideaal programma om je persoonlijke fitheid naar een hoger niveau te brengen. Er worden opties aangeboden, zodat iedereen op zijn of haar eigen niveau mee kan doen. Er is volop gelegenheid om op plezierige wijze in het programma te groeien.

Wat bereik ik ermee?
Verbeterde lichaamshouding
Verbeterde coördinatie, balans, flexibiliteit en mobiliteit
Toename in spierkracht en uithoudingsvermogen
Positief effect op botten en gewrichten
Verhoogd calorieverbruik (gewichtsverlies)
Je voelt je fitter en energieker

Wat is mijn volgende stap?
Volg een TJJ les en ervaar zelf hoe leuk het is om aan je eigen gezondheid te werken.

Hoe vaak dien ik een les te volgen?
Al met 1 les per week ben je bezig met je gezondheid. Vanzelfsprekend levert het volgen van meerdere lessen per week meer resultaat op. Mocht je een keertje op maandag niet kunnen is er altijd nog de donderdag of anders om, om te komen trainen.